Trg Svete Terezije Avilske bez uporabne dozvole

Trg Svete Terezije

Grad smješten u Zlatnoj dolini, kako tepaju Požegi koja je na zemljopisnoj karti našla mjesto u srcu Slavonije, od jeseni se ponosi novouređenim Trgom Svete Terezije Avilske, jednom od kapitalnih investicija Grada Požege u godini na izmaku. No radovi na njemu nisu protekli u punom sjaju kao što je proteklo njegovo otvaranje – dapače, nad njim su se nadvile tamne sjene.

Trg Svete Terezije PožegaVelike stvari koje se događaju u manjem gradu poput Požege privlače pažnju sviju, no stvari koje se događaju ispod površine primjeti tek nekolicina. Tako je na mail adresu lokalnog portala stigao komentar jednog čitatelja  vezan za tehnički pregled radova na Trgu Svete Terezije Avilske i objavu drugog portala o rezultatima istog tog pregleda prije negoli je isti bio završen.

Čitatelj svojim komentarom baca sumnju da se tim potezom željelo utjecati na članove povjerenstva kako bi se od njih dobilo pozitivno mišljenje.

Nadalje, čitatelj se pita kako je bilo kojem mediju omogućen pristup mjestu na kojem se odvija tehnički pregled te plasiranje u javnost neslužbenih i neprovjerenih informacija.

Ukoliko se uistinu radi o pozitivnom nalazu povjerenstva, zapisnik koji je sastavljen tijekom pregleda nikako ne može biti mjerodavni dokument koji navodi kako su radovi izvedeni sukladno svim propisima i dokumentima. Jedino na što se u tekstu ili bilo kojoj javnoj komunikaciji može pozivati jest uporabna dozvola, izdana od strane Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije.

Čitatelj je sa svojim komentarom javno izašao vikend uočio otvorenja Trga Svete Terezije Avilske te je primjetio kako dokumenti poput uporabne dozvole ne mogu biti izdani izvan radnog tjedna, što bi značilo da ista ne može biti izdana prije ponedjeljka, dana iza kojeg će otvorenje Trga već biti prošlost.

Sve aktivnosti i događanja planirana ta otvaranje novouređenog Trga odvijala su se na površini bez uporabne dozvole, za što su, u slučaju bilo kakve nezgode, predviđene drakonske kazne.

Be the first to comment

Leave a Reply