Privremena uporabna dozvola

Privremena uporabna dozvola

Privremena uporabna dozvola se izdaje ukoliko se na tehničkom pregledu utvdi da je građevina izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom te nema konačnih rezultata ispitivanja o kvaliteti određenih dijelova građevine. Kako bi se dokazala kvaliteta određenih dijelova građevina moraju biti provedeni kontrolni postupci u pogledu ocjenjivanja sukladnosti.

Privremena uporabna dozvola se izdaje u svrhu njezina korištenja, rada pogona, evidentiranja u katastru te obavljanja djelatnosti te se izdaje na rok od devedest dana. Nakon istekao roka potrebno je zatražiti uporabnu dozvolu.

 

Uporabnu dozvolu je potrebno napraviti prije samog korištenja građevine, stavljanja u pogon, i dobivanja riješenja za obavljanje djelatnosti prema posebnom zakonu te nakon izgrađene tj. rekonstruirane građevine.

Ako je vaš objekt izgrađen poslije 15. veljače 1968. i nemate nikakvu građevinski dozvolu niti bilo koji akt koji potvrđuje zakonsku izgradnju trebate predati zahtjev za uporabnu dozvolu. Ukoliko niste sigurni jel vam uporabna dozvola treba kliknite ovdje i naći ćete potrebne informacije.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply