Podcrkavlje sa novom područnom školom

Učenici koji će krenuti u područnu školu „Blaž Tadijanović“  s nestrpljenjem čekaju početak nastave u novoizgrađenoj školi – kako bi škola što prije mogla početi sa radom, održan je sastanak gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare i predstavnika Ministarstva obrazovanja i Općine Podcrkavlje. Sastanku su nazočili Stipe Mamić, pomoćnik ministra obrazovanja, Tomislav Trtanj, načelnik Općine Podcrkavlje i predstavnici Vijeća roditelja, što je prvi korak ka rješenju svih nedoumica oko otvaranja nove škole u Podcrkavlju.

Područna škola PodcrkavljeOdmah nakon sastanka, Grad Slavonski Brod podnaša zahtjev za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole nove škole i sportske dvorane u Podcrkavlju, sve na temelju jamstva Ministarstva obrazovanja i Općine Podcrkavlje kako će im biti isporučena sva potrebna dokumentacija.

Kako Grad nema u posjedu dokumentaciju Područne škole čiji je osnivač upravo gradonačelnik?

Iz ureda gradonačelnika poručuju kako se gradonačelnikov potpis nije našao ni na jednom ugovoru o izgradnji Područne škole i pripadajuće dvorane u Podcrkavlju te samim time ne posjeduje dokumentaciju potrebnu za ishođenje uporabne dozvole.

Obzirom da je u pitanju jedna od najosjetljivijih skupina – djeca, u novoj školi se ne može organizirati nastava bez uporabne dozvole.

Sastanak je također rezultirao dogovorom kako, u slučaju nedostatka dijela dokumentacije potrebne za tehnički pregled, Grad neće odgovarati te se u tom slučaju Ministarstvo obrazovanja i Općina Podcrkavlje obvezuju na prikupljanje preostale potrebne dokumentacije.

Općina Podcrkavlje će prenijeti pravo vlasništva nad novom školom i dvoranom, dok se Ministarstvo obvezalo na raspisivanje natječaja kojim će se nabaviti potrebna školska oprema.

Učenici Podcrkavlja moći će nesmetano krenuti u novu školu tijekom drugog polugodišta ukoliko će Gradu biti dostavljena kompletna dokumentacija te će se cijeli postupak odvijati bez većih teškoća.

Sastanak je gradonačelnik Mirko Duspara iskoristio i za predstavljanje budućih planova: pomoćniku ministra obrazovanja iznio je projekt izgradnje nove osnovne škole „Milan Amruš“ koji će biti financiran od strane Grada Slavonskog Broda, koji je i izradio potrebnu dokumentaciju. Važno je da projekt bude prepoznat obzirom da je riječ o školi koju bi pohađala djeca s posebnim potrebama s područja čitave županije, sa osiguranim najboljim uvjetima za rehabilitaciju i obrazovanje.

Be the first to comment

Leave a Reply