ACI Marina u Slanom otvorena za sve nautičare

ACI Marina

ACI Marina Veljka Barbierija u Slanom, čija je investicija iznosila 60 milijuna kuna otvorena je, nakon jednomjesečne odgode, svim nautičarima. Otvaranje novoizgrađene marine je i strateški važan događaj – ACI je nakon 26 godina dobio prvu novu marinu na našoj obali.

Nakon potpisane donacije od dva milijuna kuna kako bi se sufinancirali troškovi rekonstrukcije pristupne ceste koja vodi do marine Slano, što je bio uvjet za njeno otvaranje, zadovoljeni su svi uvjeti kojima su zadovoljni i Općini Dubrovačko primorje. Time je ACI Marina dobila i uporabnu dozvolu.

IZ ACI Marine oglasila se direktorica Doris Peručić koja nakon otvaranja nove ACI Marine nije dugo ostala na svojoj poziciji – kroz
nekoliko dana istekao joj je ugovor o radu nakon kojeg odlazi sa pozicije direktorice; u izjavi je potvrdila kako su zadovoljeni svi uvjeti za otvaranje marine te da je dobivena pravomoćna uporabna dozvola.

U ACI-ju nisu planirali nikakve protokolarne aktivnosti i događanja oko samog otvorenja marine – svim nautičarima otvorena su vrata ACI Marina marine. U najavi su imali  50 brodova sa vezom u Slanom te svakim danom stiže sve više upita za vezove, i tranzitnim i godišnjim.

Ukupan kapacitet ACI Marine iznosi 200 vezova te vjeruju kako će u najkraćem roku, sudeći prema interesu i broju upita, veći dio kapaciteta marine biti popunjen.

Doris Peručić na direktorskoj poziciji u ACI-ju trebao bi zamjeniti Kristijan Pavić, koji je došao sa mjesta zamjenika ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik; gospođa Peručić je sa radom u ACI-ju završila 9. kolovoza, nakon tog datuma Kristijan Pavić krenuo je sa službenim zastupanjem Uprave ACI-ja sa mandatom od tri mjeseca, nakon čijeg isteka bi njegov odabir na direktorsku poziciju trebala potvrditi ili opozvati i nova Vlada.

Peručić je svom nasljedniku zaželjela sreću u obavljanju izrazito odgovornog posla u ACI-ju, zatvorivši za kraj svog mandata veliko i važno poglavlje, finalizirano dobivanjem uporabne dozvole za novu ACI Marinu u Slanom.

Be the first to comment

Leave a Reply